Endora - Den tørstende byen

Endora ligger på en halvøy. Tidligere var halvøya svært frodig med et kupert terreng dekket med trær, og derfor også tett befolket med alver, men brått skiftet havstrømmene retning og halvøya ble ikke lenger forsynt med kjølige regntunge vinder. Istedet ble halvøya et uholdbart varmt og tørt sted. Trærne døde iløpet av en håndfull år, og idag fremstår halvøya mer som et goldt ørkenliknende landskap. Dagene er glovarme og nettene er iskalde. Fjellene og skråningene som tidligere ble holdt trygge av vegetasjonen, er idag løse og svært rasfarlige. Bare de modigste, - eller mest desperate - tar seg rundt om i terrenget. Landområdene rundt Endora er nesten ubefolket. Bare små grupper med barske gjetere og Endoras vise speidere er å møte på. Halvorken Krusk som oppholder seg i Ferdia er en av de få som tør ferdes alene i det brutale landskapet.

Endora er en by som egentlig består av to landsbyer som har vokst inn i hverandre. Den ene landsbyen består av alver, og den andre mennesker. De to rasene lever sammen i fred og ro, og Endora er en av de mer hyggelige byene i vår verden, men det tøffe klimaet gjør at innbyggerne må jobbe hardt for tilværelsen. Bare et titalls eldre hus er bygd i tre. Og kun en håndfull hus er bygd i trærne, på alvevis. Mat og losji er dyrt i Endora, men det som tilbys av tjenester og varer holder høy kvalitet. Endora er kjent for å være den eneste byen i verden som kan tilby blåfarge. Alkemystene i Endora er svært dyktige, og har funnet en måte å fremstille blåfarge på. Dette er en hemmelighet de vokter strengt om, men andre Alchemy skills deler de, - mot betaling. Byen kan tilby en mengde ulike produkter i blått, mest kjent er de for sine flotte Leather Armor i knallblått.

Byen styres av både en alv (en gammel krok av en kvinnelig alv ved navn Kundera) og et menneske (Calmet - en mannlig alkemyst og ivirg vokter over blåfargens hemmelige formular). Dette kan synes rart, men går tilbake til tiden da Endora var to landsbyer. Fordi befolkningen har blandet seg og nå også består av en betydelig andel halvalver har man også besluttet og gi denne "rasen" betydning. Byens militære leder er en halvalv, en ung dame ved navn Mitra.

66685132.WAkTbJ1l.jpg
Endora sett fra nord
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License