Recent Forum Posts
From categories:
page 1123...next »

Hei,

Tar et lite avbrekk i flyttesjauen og prøver meg på en ny Hergig beskrivelse:

Hergig er en av Darokins største og strategisk viktigste byer. Byen har alltid vært tungt involvert hver gang Darokin går til krig, og har også vært involvert i flere kriger før byen kom inn under Storfyrstedømme Darokin. Årsaken er byens nære beliggenhet til Nerath pass som har rike mineralforekomster og i mange mannsaldre har hatt et stort antall gruver. Opprinnelig var byen en by i imperiet Arkhosia, men ble så innlemmet i imperiet Bael Thurath for en lengre periode. Den lå helt i ytterkanten av dette Bael Thurath-imperiet og ble fullstendig ødelagt tidlig i krigen mot Arkhosia. Byen ble gjenreist under Neraths storhetstid, opprinnelig som et festningsanlegg og slavekoloni, men det var først under Storfyrstedømme Darokin byen fikk sin viktige posisjon. Rike hærførere og riddere slod seg ned i byen og sendte krigsfanger og slaver til å jobbe i gruvene. Plassert lengst i nord av Darokin rett ved Nerath-passet er både Hergig Darokins forsvarskanse men også beste utgangspunkt for angrep.

De rikeste husene i Hergig har alltid hatt kontroll over ulike armeer. Disse armene bruker de til å berike seg selv med gjennom erobringer og plyndringstokt. I disse plyndringstoktene er det vanlig å ta krigsfanger, de heldige pleier å ende opp som nye soldatslaver, de uheldige ender opp som slaver som må jobbe i gruvene. Slaver som jobber i gruvene lever et brutalt liv og dør ofte etter få år. De som trosser ordre blir raskt ofre for psykopatiske torturister, - som byen har i stor overflod. Disse torturistene har nærmest blitt eksportvare, og større armeer fra Storfysrtedømmet har ofte med seg egne torturister fra Hergig. I Hergig er derfor eliten alltid lysten på kriger og konflikter som de kan berike seg på og skaffe seg nye slaver. Dette er ikke noe som er særegent for eliten, menige soldater for også sitt av krigsbytte så også de lavere lag i Hergig er krigshissere. Denne byen med krigshissere har alltid vært politisk viktig for Darokin. Innbyggerene i Hergig omtales ofte som "Krigens hunder". Kallenavnet er opprinnelig ment nedsettende, men de grådige innbyggerne av Hergig har adoptert kallenavnet. Soldater fra Hergig har ofte et hunde/ulvehode malt på skjoldene sine og kapper i ulveskinn. De pleier å ha med seg store kamphunder eller i blant også tamme ulver som maskoter.

Hergig er en stor by som ligger midt på en bratt fjelltopp med en enkel bymur rundt. Flere gater er svært bratte og vanskelig å ferdes for vogner. Hergig har også en mindre havn, men grunnforholdene er så dårlige at bare mindre elvebåter kommer helt frem til byen. Et dusin familiegrupper hobbiter bor på havnen/elven. Disse lever av å frakte varer opp og ned fjorden. Enkelte hobbiter jobber tilsynelatende som fiskere (men er egentlig munker som forsøker å hjelpe slaver å flykte).

Halvorker finnes det rikelig av i Hergig. De fleste er leiesoldater eller slavesoldater og eier sjelden eiendom, men de behandles likevel med en grad av respekt. Blant handelsmennene i byen er det godt kjent at mange halvorker som nettopp har vært på tokt ofte har bedre råd enn smak…

Årsaken til at byen kalles de unevnelige lidelsers by er at det visstnok under fjelltoppen byen er bygd på skjuler det seg et omfattende system av huler og ganger. Noen hevder disse ble gravd ut under Bael Turath, mens andre hevder det ikke eksisterer noe under byen i det hele tatt. Bare en smal, svart og solid ståldør like utenfor bymuren røper at det kan være noe under byen. Gjennom denne døren føres ofte Hergigs krigsfanger inn. Kvinner, menn og barn - ingen slipper ut. Det hviskes om at det finnes en hel by under byen som består av slaver som produserer våpen og utstyr. Desertører hevder å ha funnet kodede meldinger risset inn på rustninger som tilhører Darokins soldater om at menn jobber som slaver og produserer våpen i underjordiske smier, men dette avvises fra myndighetene i Hergig som sludder. Nylig, samtidig med at et stort nytt tempel for Pelor ble åpnet, avviste kardinaler sendt fra Pelorpaven disse ryktene og kalte de "samfunnsfiendtlige og giftige løgner".

Mange mindre bosettinger utenfor Darokin frykter det maktsyke Hergig og "Krigens Hunder". Denne frykten er så sterk at enkelte steder oppfattes de såkalt ville&usiviliserte stammene fra Gorgorth og Kasjgar som en trygghet og alliert. Dette bidrar bare til å gjøre situasjonen ytterligere spent. De landsbyene som blir tatt i å samarbeide med fienden riskierer å bli tatt til fange - alle og enhver!

Hergig har en rekke vertshus og butikker der byens soldater kan sløse bort krigsbyttet sitt. Varer og tjenster er av høy kvalitet, mye av det er tyvegods/krigsbytte. I en by der økonomien er basert på plyndring, krig, makt og arroganse er det for utenforstående en usjarmerende og pregløs by.

Byen styres av en fryktet kvinnelig skikkelse ved navn Isfruen (her kan du legge inn ditt, Morten).

Re: Ny versjon - Hergig by MadsernMadsern, 02 Aug 2010 20:05

Jeg ser forresten at vi flere steder har brukt (stor)fyrstedømme og imperiet om hvernandre for Darokin.
Er enig med deg om at det skal omtales som (stor)fyrstedømme.

Re: Hergig by MadsernMadsern, 01 Aug 2010 10:28

Kartene og dermed avstandene er neppe i målestokk. Avstanden er trolig større. I tillegg kommer det at kunnskap om dette kontintinentet og hvordan man skal komme seg dit stort sett har gått over i mytenes verden, samt reelle og innbilte farer med å reise dit. Husk at dette er en post-apokalyptisk verden, ikke renessanse-europa. Folk har nok med lokale problemer til å ville ønske å sponse eller risikere en ekspedisjon.

Jeg var aldri helt fornøyd med beskrivelsen min for Hergig så du må gjerne lage en ny.

Re: Hergig by MadsernMadsern, 31 Jul 2010 08:14

Er det "realistisk" at det er så lite kontakt mellom de to kontinentene sjøveien?
Det er ikke SÅ langt mellom de to kontinentene, tvert om.

Ok. Greitt nok. Ikke helt det jeg hadde sett for meg, men det kan brukes i det store og det hele.

Men ikke skriv på noen flere byer merket GM.

Rettelser:
- Darokin har aldri tørt å ærlære seg som imperium (og det ville heller aldri vært det De Facto heller). Etter ødeleggelsen har selv de mest ambisiøse følt at det ville være å kalle Murmandamus sin forbannelse ned over seg. Darokin er et fyrstedømme.

- Det passer nok bedre at Hergig har vært endel av Arkosia. Byer som Kashjgar og Verhaven er bygd oppå gamle dragonborn byer, mens du har plassert flere tieflingbyer i øst. Jeg ser for meg at kontinentet har vært delt langs aksen gjennom Alagut og jorm, med Bael Turath til vest og Arkoshia til Øst.

Se forøvrig miniteksten i verdensoversikten.

Re: Hergig by metabaronenmetabaronen, 29 Jul 2010 16:12

Støttes.

Lenke er lagt til.

Re: Kerendas by metabaronenmetabaronen, 29 Jul 2010 16:08

Lenke lagt til.

En av dine beste beskrivelser vil jeg si.

NB: De skipene som kommer inn legger nok til fra andre steder på samme kontinent. Forbindelsen til Øst kontinentet er gått tapt. Se også kommende info under Hardby.

Lenket opp.

Spising av kjøtt samt dreping av dyr er forbud i byen.

Re: Arandor by metabaronenmetabaronen, 29 Jul 2010 15:24

Denne er lenket opp

Re: De frie stammene by metabaronenmetabaronen, 29 Jul 2010 15:20
Re: Northlands & Feador by metabaronenmetabaronen, 29 Jul 2010 15:17

lagt til.

Re: Mealidor by metabaronenmetabaronen, 29 Jul 2010 15:12

Disse er lagt til. NB: Det kan ha skjedd ting der den seneste tid som dere ikke vet om.

Re: Nairon og Maral by metabaronenmetabaronen, 29 Jul 2010 15:08

Daria er lagt til.

Re: Daria by metabaronenmetabaronen, 29 Jul 2010 15:01

Hmm, manglende svar stoppet deg åpenbart ikke…

lagt til.

Re: Ferwyn by metabaronenmetabaronen, 29 Jul 2010 14:54
page 1123...next »
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License